Zanzibar

Vacker strand i ZanzibarSom vi tidigare nosade på i artikeln om Tanzania, så går det inte att åka till södra Tanzania utan att ta båten eller flyget ut till Zanzibar. Zanzibar är med sin natur och omgivning det som vi här i Sverige ofta väljer att kalla för ”paradiset på jorden”. Med sina bokstavligt kritvita stränder och turkosblå vatten är det svårt att förenas med tanken att åka hem igen. Det finns en hel del att se och göra på Zanzibar som är en ö utanför Tanzanias kust. Beroende på vad som är dina intressen och intentioner med resan så går det att välja rätt friskt. Men älskar du inte känslan av att befinna dig i paradiset, då får du lov att stanna hemma.

Nungwi – Det verkliga paradiset på jorden

Den norra och östra delen av Zanzibar är den delen av ön som verkligen definierar definitionen paradiset som vi inledningsvis benämnt platsen som. Här är finns stränder som vi på Västsahara endast sett motsvaras i Santa Teresa i Costa Rica. Är man ute efter dagar av sol och bad är det en perfekt plats, då det under dagarna är lågvatten och stranden förlängs till att snarare bli små vikar där man bekvämt kan njuta av det ljumma vattnet. Ta bara en titt!Vill man så finns även möjligheten att förboka en djuphavsfisketur med moderna fiskeverktyg och båt. Och vi lovar dig att det är inte någon vanligt gädda du kommer att dra upp, vad sägs som kingfish, svärdfisk och många andra exotiska fiskar du aldrig sett tidigare.

Stonetown – Zanzibars huvudstad

Zanzibars stenstad, som också är huvudstaden för ön, är som det låter en stad byggd i sten. Staden var under många århundraden ett handelscentra för sjöfarare mellan Afrika och Asien. Eftersom Zanzibar är en krydd-ö så handlade det såklart mycket om detta. Idag är staden för den kulturellt intresserade en guldgruva. Är det någonstans du ska shoppa på ön så är det här, i stenstadens täta kvarter och gränder finner du mängder av små shoppar där prylarna närmast hopar sig inne i shopparna som oftast endast består av ett enda rum. Här finner du massor av afrikanska genuina hantverk som inte kostar dig speciellt mycket.