Från Kiruna till Västsahara

Här tänkte vi presentera hur en semester ned till Västsahara kan planeras och gå till. När man pratar om sådana långa avstånd får man planera resan som en del av semestern, resan blir halva nöjet. Därför har vi valt avresa från Kiruna, för att visa hur du kan resa långt och ha kul på vägen.

Tågresa genom Sverige

Passa på att se lite av Sverige när du ändå är på resande fot. Skippa flyget ner till Stockholm och köpa tågbiljetter istället. Ge er själva några dagar extra för upplevelser längs vägen. Exempelvis kan ni stanna i Gävle och besöka mysiga Furuvik. Titta på djuren i djurparken eller ha kul på tivolit en dag. Boka in er på ett fint hotell och äta gott i restaurangen. Elite är en stor kedja som finns i flera städer, du kan boka in flera nätter på olika platser utan att behöva byta sajt eller söka fram med tusentals alternativ. Elite brukar alltid finnas i stadskärnan, det är nästan garanterat att ni kommer att bo nära centrum och era förbindelser.

Stockholm

Väl framme i huvudstaden är det dags för ett nytt stopp. Besök turistattraktionerna såsom Vasaskeppet eller Naturhistoriska Museet. Om vädret är fint kan ni välja en liten picknick i en av Stockholms sköna parker. Ett besök i skärgården ger dig chansen att se en annan sida av den svenska naturen. Stockholm har någonting för alla och det är skönt att koppla av lite extra innan du sätter dig på ett plan i flera timmar. Se dock till att du är på Arlanda i god tid innan avgång. Det ska checkas in med allt vad det innebär. Det är också skönt att vara ute i god tid då man ska flyga långt. Att stressa är inget som man vill när man kommer på en flygplats.

Flygresorna

Nu kommer vi till flygresorna. Vägen till Västsahara är inte via direktflyg, ni kommer behöva mellanlanda åtminstone två gånger innan ni är framme och mellanlandningarna kan vara långa. Första stoppet brukar vara i Madrid eller på Kanarieöarna. Varför inte dela upp flygresorna och spendera 2-3 dagar i dessa platser också? Kanarieöarna passar perfekt för soldyrkaren och Madrid är en huvudstad med fantastisk arkitektur. Därefter är det alltid en mellanlandning i Marocko, grannlandet till Västsahara. Sist men inte minst kommer ni äntligen till destinationen som hela den här sajten handlar om!